Spoštovani kupec

 

Sprejem splošnih pogojev spletne strani CONZEPT.si je pogoj za nakup na naši spletni strani, zato vam priporočamo, da si jih pred izvedbo nakupa natančno preberete. Splošni pogoji določajo vaše pravice, vaše obveznosti ter nakupne pogoje. Velja, da ste z vsakim naročilom preko naše spletne strani seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev CONZEPT trgovine in da ste vanje privolili brez omejitev.

 

Pogoji poslovanja spletne trgovine CONZEPT

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine conzept.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino conzept.si upravlja Digitalne rešitve, s.p. v nadaljnjem besedilu “prodajalec” ali “CONZEPT”. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Z nakupom v spletni trgovino obiskovalec izrazi svoje strinjanje s spodaj navedenimi pogoji. Vsi zasebni podatki so strogo varovani. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo da si redno ogledujete Pogoje poslovanja. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo da ne uporabljate spletne trgovine.

 

Kazalo

– Cene
– Način plačila
– Rok dostave
– Izdaja računa
– Naročilo blaga
– Postopek naročila oz. nakupa
– Licence
– Posodobitve in podpora
– Varovanje osebnih podatkov
– Komunikacija
– E-novice
– Avtorska zaščita
– Omejitev odgovornosti
– Izključitev odgovornosti
– Pritožbe in spori

Cene

Vse cene so navedene v EUR in ne vključujejo DDV (prodajalec ni davčni zavezanec po Zakonu o davku na dodano vrednost). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določenih veljavnosti. Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini CONZEPT ažurirajo in se lahko spremenijo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik zaključi nakup (s klikom na gumb Zaključi nakup). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Akcijske ponudbe veljajo do datuma zaključka akcije. Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Način plačila

Prodajalec omogoča plačilo preko predračuna, direktnega nakazila ali Paypal-a.

Rok dostave

Po nakupu boste imeli takojšen dostop do datoteke kupljenega produkta, ki si jo prenesete v vašem računu pod zavihkom “Moji prenosljivi izdelki”. V primeru plačila preko predračuna boste dostop dobili, ko bo bančna transakcija uspešno opravljena. Za izdelavo jezikovne različice, ki ni v slovenskem, angleškem ali nemškem jeziku, je rok izdelave 30 dni od prejema naročila.

Dostop do kupljenega produkta je možen dokler kupec drži veljavno in aktivno licenco. V kolikor licenca ni aktivna ali veljavna, so bo dostop do datoteke kupljenega izdelka odstranil, dokler se licenca ponovno ne podaljša ali postane veljavna in aktivna.

Izdaja računa

Prodajalec po aktiviranju produkta kupcu pošlje tudi račun in sicer v PDF formatu na e-naslov kupca. Na računu je razčlenjen skupni znesek in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Spletna platforma CONZEPT avtomatsko kreira dokument pri oddaji naročila, ki služi le, kot informativni prikaz kupljenih izdelkov in ne sme biti uporabljen, kot veljaven račun.

Naročilo blaga

Naročilo je možno preko spletne trgovine. Vsi podatki o naročilu so shranjeni pri podjetju Digitalne rešitve, s.p.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini CONZEPT sklenjena v trenutku, ko CONZEPT kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Postopek naročila oz. nakupa

Kupec izbere paket (CLLD, DIIP, VAŠ), ga doda v košarico in gre nato na zaključek naročila. Na naslednji strani vnese potrebne podatke. Sledi le še zaključek nakupa s klikom na gumb “Zaključi nakup”. Po oddanem naročilu kupec prejme e-mail z vsemi potrebnimi podatki o naročilu. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena, hkrati se uporabnik strinja z uporabo njegovega e-mail naslova za marketinške namene (e-novice) v skladu s točko o varovanju osebnih podatkov.

Licence

Vsi produkti, ki so objavljeni na Conzept.si, se smejo ob nakupu uporabiti samo na dveh (2) IP povezavah (dva računalnika), razen v primeru, ko zakupite licenco za več produktov. CONZEPT dovoli posamezni stranki uporabo dveh ali več neprenosljivih licenc za produkte Conzept za interno uporabo.

Vsi produkti vsebujejo licenco, katero podjetje preverja na strežniku uporabnika. V primeru kraje licence, nepooblaščenega kopiranja produkta na drugo trgovino ali ponovne uporabe produkta na drugem URL naslovu, bo podjetje posredovalo obvestilo o prekinitvi vaše licence.

Nespoštovanje in nedelovanje v skladu s tem pogoji poslovanja pomeni kršitev dogovora in posledično tudi preklic dovoljenja do uporabe produkta. Podjetje si pridržuje pravico do preklica licence.

Posodobitve in podpora

Posodobitve so na voljo vsem kupcem, ki imajo aktivne in veljavne licence. 

Podpora je na voljo preko elektronske pošte na naslov info@conzept.si. Čas odgovora je zagotovljen v 8 dneh od prejetega sporočila.

Podpora in avtomatske posodobitve so na voljo 1 leto od datuma nakupa licence. Ko preteče 1 leto, mora kupec podaljšati svojo licence v kolikor si želi zagotoviti podporo in posodobitve. Za produkte, kjer se naročnina avtomatsko podaljša, so avtomatske posodobitve in podpora na voljo dokler ne licenca aktivna in veljavna.

Podpora in avtomatske posodobitve za Conzept produkte so na voljo dokler je Conzept v aktivnem razvoju. V kolikor se zgodi karkoli od spodaj naštetega, Conzept ni več odgovorna za zagotavljanje podpore ali avtomatskih posodobitev:

  • WordPress ali WordPress Woocommerce platforma ni več v aktivnem razvoju
  • Conzept produkti niso več aktivno v razvoju pod okriljem podjetja Digitalne rešitve, Jaka Strojanšek, s.p.

Prodajalec si bo prizadeval, da bo nudil najboljšo možno podporo, kljub temu pa ne zagotavljamo, da bomo odgovorili ali rešili podporni zahtevek v časovnem ali vsebinskem okvirju, ki bo 100% zadovoljil pričakovanja stranke.

Avtomatske posodobitve in podpora so na voljo le tistim kupcem, ki so bili prvotni kupci licence.

Tehnična podpora in izvedba storitev zaradi nepravilne uporabe, poseganja v kodo produkta, sprememb opravljenih na spletnem mestu ali strežniku, kjer gostuje in ostalih različnih dejavnikov, ki lahko vplivajo na pravilno delovanje produkta, sta plačljivi po ceniku, razen email podpora v sklopu zakupljene količine ob nakupu produkta.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in SMS sporočila bodo jasno in nedvoumno označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, akcije promocije in druge tržne tehnike bodo ustrezno označene. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih. Jasno bo predstavljena možnost in način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

E-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novosti v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

Avtorska zaščita

Vsebina spletne trgovine www.conzept.si, vključno s podatki, opisi izdelkov, grafično podobo, tehnologijo, slikami izdelkov ter ostalimi nenaštetimi elementi na spletnem mestu ponudnika so last podjetja Digitalne rešitve, Jaka Strojanšek, s.p. ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in drugimi zakoni in uredbami avtorskega prava in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Digitalne rešitve, s.p. Kršitelji avtorskih pravic bodo ustrezno sodno preganjani.

Kupljenega produkta, dokumentacije in ostalih avtorsko zaščitenih materialov ne smete dati, prodati ali posojati tretji osebi. Prepovedana je distribucija avtorsko zaščitenega materiala preko kateregakoli medija.

Podatke o avtorskih zaščitah ste dolžni ohraniti v nespremenjeni obliki, vključno z morebitno povezavo in podpisi v predlogi.

Omejitev odgovornosti

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Podjetje ne odgovarja za uporabo spletnih strani conzept.si in za morebitno škodo povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Podjetje se bo trudilo za pravilnost informacij. Podjetje lahko vse vsebine spreminja kadarkoli, brez obveznosti po obveščanju uporabnikov in ne odgovarja za posledice tako povzročenih sprememb. Podjetje ne bo v nobenem primeru odgovorno za vsako direktno, indirektno, slučajno, ekonomsko ali posledično škodo, ki izvira iz uporabe ali nepravilne uporabe informacij in produktov, četudi je obstajala možnost za takšno škodo.

Produkti, ki jih prodaja Conzept so ustvarjeni z željo, da bomo pomagali pri optimizaciji in avtomatizaciji poslovnih procesov. Podjetje ne odgovarja za nastanek morebitne škode, ki izhaja iz uporabe kateregakoli produkta. Podjetje ne odgovarja za pregon, ki izhaja iz uporabe produkta, pred zakonom ali kakršno koli nezakonito uporabo.

Obdelava osebnih podatkov za namen neposrednega trženja

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) ter veljavno zakonodajo na področju varstva osebnih podatkov v Republiki Sloveniji, je v razmerju do oseb, ki so kupci pri Conzept, podan zakoniti interes prodajalca za obdelavo (uporabo) njihovega osebnega podatka, in sicer elektronskega naslova, za namen izvajanja neposrednega trženja. Na tej podlagi Conzept lahko svojim kupcem, ki so mu v okviru nakupovalne košarice zaupali svoj elektronski naslov, na njihov elektronski naslov pošilja elektronska sporočila za namene ponujanja svojega blaga ali storitev.

Elektronska sporočila za izvajanje neposrednega trženja bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako pa bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • pošiljatelj CONZEPT bo jasno razviden,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

Prodajalec elektronske naslove svojih kupcev obdeluje (uporablja) za namen neposrednega trženja do prejema kupčevega ugovora obdelavi osebnega podatka za namen neposrednega trženja.

Kupec lahko kadarkoli brezplačno poda svoj ugovor obdelavi osebnega podatka za namen neposrednega trženja.

Ugovor obdelavi osebnega podatka za namen neposrednega trženja

Kupec, kateremu Conzept na njegov elektronski naslov na podlagi njegovega zakonitega interesa pošlje elektronsko sporočilo za namen ponujanja svojega blaga ali storitev (neposredno trženje), lahko kadarkoli brez stroškov poda svoj ugovor obdelavi svojega osebnega podatka (elektronskega naslova) za namen izvajanja neposrednega trženja, in sicer:

  • s poslanim obvestilom o ugovoru obdelavi osebnega podatka za neposredno trženje na elektronski naslov upravljavca info@conzept.si

Na podlagi podanega ugovora se Conzept zaveže elektronski naslov kupca takoj, vendar najpozneje v 15 dneh, trajno prenehali obdelovati (uporabljati) za namen neposrednega trženja ter kupca o tem obvestili. Kupcu bo Conzept na tej podlagi prenehal pošiljati elektronska obvestila za namen ponujanja svojega blaga ali storitev.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@conzept.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec bo v osmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podatki o podjetju

Digitalne rešitve, Jaka Strojanšek, s.p.

Orožnova ulica 3
3000 Celje
Slovenija

Spletno trgovino CONZEPT.si upravlja podjetje Digitalne rešitve, Jaka Strojanšek, s.p., Orožnova ulica 3, 3000 Celje.

sl_SISL